Αποτελεί θεραπεία νέας γενιάς  συνδυάζοντας δύο διαφορετικές μεθόδους, που μέχρι πρόσφατα χρησιμοποιούνταν ξεχωριστά για την αναγέννηση του δέρματος. Αποτελεί τον συνδυασμό τόσο της μηχανικής (microneedling) όσο και της θερμικής (RF) εστιασμένης βιοδιέγερσης των ινοβλαστών, με σκοπό την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης με απόλυτα ασφαλή τρόπο.

Είναι η νεότερη γενιά microneedling που συνδυάζεται με τα οφέλη των ραδιοσυχνοτήτων (RF). Αποτελεί μια μη επεμβατική θεραπεία που επιτυγχάνει την αναδιαμόρφωση και τη σύσφιξη των ιστών στις περιοχές του προσώπου, του λαιμού, των χεριών και του σώματος, σχετικά ανώδυνα έναντι άλλων μεθόδων, και με ελάχιστο ως μηδενικό χρόνο αποθεραπείας.

Η μιας χρήσης ατομική κεφαλή της συσκευής χρησιμοποιεί μονωμένες μικροβελόνες, που μπορούν να εισχωρήσουν σε διάφορα ρυθμιζόμενα βάθη στο δέρμα μεταφέροντας ενέργεια μέσω των ραδιοσυχνοτήτων ως θερμότητα στο κατώτερο επίπεδο της επιδερμίδας. Οι βελόνες και η θερμότητα δημιουργούν  στοχευμένο μικροτραυματισμό, χωρίς όμως να προκαλείται επιδερμική βλάβη. Επιτυγχάνεται έτσι διέγερση των  αυξητικών παραγόντων (gene factors) του οργανισμού,  με αποτέλεσμα την αυτόματη ενεργοποίηση της διαδικασίας αναγέννησης των κυττάρων, πυροδοτώντας έτσι τον φυσικό μηχανισμό αποκατάστασης του δέρματος.

 Με τον τρόπο αυτό παράγονται κολλαγόνο και ελαστίνη, διαδικασία η οποία συνεχίζεται έως και για 6 μήνες μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας. Με την πάροδο του χρόνου αποκτούμε δέρμα πιο ελαστικό, σφριγηλό, απαλό και νεανικό.

Λόγω του ότι η ενέργεια δίνεται στοχευμένα στο χόριο, λόγω των μικροβελόνων, και δεν μεταφέρεται μέσω της επιδερμίδας (όπως με οποιοδήποτε είδος laser χρησιμοποιείται στην αισθητική δερματολογία, τo οποίo ούτως ή άλλως δεν μπορεί να φτάσει στις κατώτερες στοιβάδες του δέρματος), δεν προκαλείται θερμική βλάβη στην επιδερμίδα. Έτσι αποφεύγεται ο κίνδυνος της μεταφλεγμονώδους υπερμελάχρωσης ή και της μόνιμης υπομελάχρωσης. Επίσης, βασικό πλεονέκτημα αυτής της διαδικασίας αποτελεί το γεγονός ότι επιτυγχάνει πιο ενισχυμένη επούλωση του δέρματος, καθώς οι ζώνες που βρίσκονται ενδιάμεσα μένουν ανεπηρέαστες και λειτουργούν ως αποθήκες ανεπηρέαστων θυλάκων, οι οποίοι ξεκινούν και υποβοηθούν τη διαδικασία επούλωσης.

Η συγκεκριμένη μέθοδος, αποτελεί μια ασφαλέστατη και εντυπωσιακά αποτελεσματική θεραπεία δρώντας στο βαθύ χόριο και στην επιδερμίδα, βελτιώνοντας θεαματικά πληθώρα αισθητικών προβλημάτων.

Το Fractional RF Microneedling αποτελεί ιδανική λύση για την αντιμετώπιση περιπτώσεων Χαλάρωσης του Δέρματος, Ρυτίδες Προσώπου, Ματιών και Λαιμού, Φωτογήρανσης, Διευρυμένων Πόρων και Ρύθμισης του Σμήγματος , περιπτώσεις Ακμής και Ανάπλασης των ουλών της, καθώς και σε κάθε είδους Ουλές.

Ταυτόχρονα είναι πολύ αποτελεσματικό για την Σύσφιξη του Δέρματος όχι μόνο στο πρόσωπο αλλά και σε δύσκολες περιοχές του σώματος (Βραχίονες, Κοιλιά, Μηροί, Γόνατα) καθώς και για τις ενοχλητικές Ραγάδες.

Το Fractional RF Microneedling είναι ιδανική θεραπεία για κάθε τύπο δέρματος.

Αποτελεί μια ασφαλή επιλογή για όλες τις εποχές του χρόνου, ακόμα και κατά τους καλοκαιρινούς μήνες σε σκούρα ή μαυρισμένα δέρματα.

Τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά, αλλά η δράση συνεχίζεται για τους επόμενους τρεις μήνες. Με βάση τις ανάγκες του εκάστοτε δέρματος αποφασίζεται ο αριθμός των απαιτούμενων συνεδριών για να επιτύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα ενώ μπορεί να προταθεί, εφόσον αυτό κρίνεται απαραίτητο, επανάληψη της διαδικασίας με μεσοδιάστημα ενός μήνα περίπου.

Το Fractional Microneedling RF μπορεί να χρησιμοποιηθεί με συνδυαστικό πρωτόκολλο  μεσοθεραπειών και άλλων θεραπειών για καλύτερα αποτελέσματα.

Αποθεραπεία:

Στις περισσότερες εφαρμογές ο χρόνος αποθεραπείας είναι μηδενικός. Απαιτείται σωστή αντιηλιακή προστασία και προτείνεται η χρήση των κατάλληλων καλλυντικών προϊόντων στο σπίτι για την ενίσχυση και μεγιστοποίηση των αποτελεσμάτων της θεραπείας.