-Τι είναι;

Η Κρυολιπόλυση MediCool είναι μια νέα επαναστατική μέθοδος λιπογλυπτικής τελευταίας τεχνολογίας η οποία εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια με θεαματικά αποτελέσματα.

Στοχεύει στο επίμονο τοπικό λίπος που συσσωρεύεται σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος (κοιλιά, περιφέρεια, μπράτσα, γλουτούς), το οποίο και αντιστέκεται συνήθως στην συστηματική άσκηση και υγιεινή διατροφή.

Η μέθοδος λειτουργεί μέσω της παρατεταμένης έκθεσης των λιποκυττάρων σε έντονη ελεγχόμενη ψύξη (-5 έως – 9 C), τα οποία με τη σειρά τους αποβάλλονται από τον οργανισμό μέσω της φυσικής διαδικασίας απόπτωσης.

-Πως γίνεται η εφαρμογή?

Η Κρυολιπόλυση MediCool χρησιμοποιεί την τεχνολογία ψύχους ώστε να αποβάλλει το λίπος από τον οργανισμό. Η λειτουργία του βασίζεται στην χρήση του ψύχους που αναγκάζει τα λιποκύτταρα να οδηγηθούν σε “απόπτωση”, δηλαδή να καταστραφούν και στη συνέχεια να αποβληθούν από τον οργανισμό, με φυσιολογικό βιολογικό τρόπο μέσω της “φαγοκυττάρρωσης”. Στα σημεία που επιθυμούμε να γίνει η θεραπεία απλώνεται μια ειδική μεμβράνη με ψυκτικό υγρό, πάνω στην οποία εφαρμόζεται μια κεφαλή, διαφορετική για κάθε σημείο του σώματος. Το μέγεθος της κεφαλής (μικρή ή μεγάλη) επιλέγεται ανάλογα με το μέγεθος της περιοχής που επιθυμούμε να κάνουμε την θεραπεία.

-Σε ποιες περιοχές μπορεί να εφαρμοστεί?

Η Κρυολιπόλυση MediCool μπορεί να εφαρμοστεί, χάρη των κατάλληλων κεφαλών, από άνδρες και γυναίκες όπου υπάρχει πρόβλημα τοπικού πάχους όπως μηροί, κοιλιά, γλουτούς.

-Είναι επίπονη και δύσκολη η εφαρμογή του?

Η διαδικασία της θεραπείας είναι σχετικά άνετη, γρήγορη και ανώδυνη. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι επίσης το γεγονός πως δεν απαιτείται χρόνος αποθεραπείας μετά την εφαρμογή, αφού πρόκειται για μια μη επεμβατική θεραπεία και η επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες είναι άμεση! Το αποτέλεσμα γίνεται ορατό 1-3 μήνες μετά την εφαρμογή.

-Υπάρχουν κίνδυνοι ή αντενδείξεις?

Η τεχνολογία Κρυολιπόλυσης MediCool είναι απόλυτα ασφαλής χάρη στην ελεγχόμενη διαδικασία ψύξης, ενώ διαθέτει και ενσωματωμένα μέτρα ασφαλείας.

Αντενδείκνυται σε περιπτώσεις που υπάρχει βηματοδότης, διαταραχές στην κυκλοφορία του αίματος, δαχτυλίδι στομάχου, σε περιοχές όπου υπάρχει πρόσφατη χειρουργική τομή (μετά το πέρας 6 μηνών μπορεί να πραγματοποιηθεί). Αντενδείκνυται επίσης σε καρκινοπαθείς και σε όσους λαμβάνουν αντιπηκτική αγωγή (μπορεί να πραγματοποιηθεί κατόπιν συγκατάθεσης του ιατρού τους). Επίσης δεν πρέπει να υπάρχουν μεταλλικά αντικείμενα στο σώμα κατά τη διάρκεια της εφαρμογής.

-Μπορεί να συνδυαστεί με άλλες θεραπείες?

Η Κρυολιπόλυση MediCool μπορεί να συνδυαστεί και με άλλες μη επεμβατικές θεραπείες, όπως είναι οι θεραπείες ραδιοσυχνοτήτων και cavitation ενισχύοντας και βελτιώνοντας την αποτελεσματικότητα της.